JULIA
WOLFF,

mijn Moneypenny

U WENSCHT?

Een optreden van Jort? Weet dat hij graag hapt, bij voorkeur in lekkers. Moppentapper Y. van ’t Hek suggereerde ooit dat onze Jort zo camerageil is, dat-ie geschminkt klaar zit in een caravan op het Mediapark. Kan hij onmiddellijk bij ieder tv-programma aanschuiven. Geestig, Youpie, alleen quatsch. Aanvragen gaan eerst langs zijn mw. J. Wolff, zijn nijvere agent. Dus doe geen moeite maar bespaar hem aanvragen voor ochtend-tv (wegens te vroeg), spelletjesprogramma’s (wegens te onbenullig) en shows waarin BN’ers kunstjes vertonen. Hij is graag een Deugmensch, maar koestert zijn autonomie en leent zich hooguit voor goede groene- en dierendoelen. Ambassadeur gezocht, een ‘gezicht’ nodig? Bespaar u het pr-drama, meneer Kelder is niet zo van de betrokken blikken en rammelende collectebussen. Belast met de redactie van editie MXVII van de Studentenalmanak? Graag originele vragen die dieper gaan dan ‘Waar bent u Lid geweest?’ en ‘Liep Mark Rutte altijd al op AllStars?’. A propòs, direct messages via Instagram worden met de grootst mogelijke willekeur beantwoord. 

Anders nog iets, mr. Jort? Jawel. U gelieve Onze Verslaggever niet al te zeer lastig te vallen met winkelopeningen, jubilerende baasjes, wonderwel afstuderende richkids en allerhande privé-besognes. Wat hij wel graag en met overgave doet: een wezenlijk gesprek aanvuren tussen slimme mensen, beetje zoals-ie dat op de radio en soms op tv probeert. Simpel, door de goede vragen te stellen. (Hij is trouwens dol op Black Tie, Edwardian gardenparties met tophats en shootingparties zonder kogels, plus alle andere verkleedpartijen, behalve een Covid-carnaval.)

 

DAGVOORZITTER

Hij doet ’t graag en naar men zegt vaardig; ingewikkelde onderwerpen helder, scherp en waar mogelijk met een kwinkslag voor een zaal serveren. Onze Presentator trad honderden keren op voor bedrijven, brancheverenigingen, ondernemersclubs en een enkel individu (referenties op aanvraag). Op basis van zo’n duizend podiumkunstjes, kwamen Jort en Julia tot deze 7 verhelderende do’s and don’ts bij dagvoorzitterschappen. Leescht!

PRAATJESMAKER

Jort houdt meer van debat dan monologen, ‘lezingen met lichtbeelden’ en andere deftige saaineuzerij. Maar niettemin: omdat de Quote500 tot zoveel vragen leidde – ‘Kelderrr, waarom staat mijn buurman er wel op en ik niet?!’ -, trok Uw Verslaggever langs volle zalen om het geheim achter rijkdom in het algemeen en de rijkenlijst in het bijzonder uit te leggen. Dat deed-ie met genoegen, want over carrière maken en rijkdom in onze egalitaire streken valt veel te vertellen. Naast zijn verhalen over het kapitalisme, vertelt Kelder graag over zijn andere beroepsdeformaties. Voor wie geinteresseerd is in de elite en etiquette, ontwikkelde hij zijn ‘Oud Hollandsche Etiquette Quiz’. Hij maakte een presentatie over technologie, robotisering en de vraag wat nu eigenlijk beter is: toen of nu?

TAFELBAAS

Duizend paar vragende ogen en ongeduldige oren die zich vanuit het zwarte theatergat opdringen is reuze spannend, maar soms werkt een bescheiden opzet met beslissers en experts beter. Jort begeleidt graag groepsgesprekken en entameert intieme debatten voor kleinere gezelschappen. Vaak zijn dat strategische sessies op, zoals dat gewichtig heet, ‘C-level’. Volgens Onze Presentator inhoudelijk en intellectueel het meest bevredigende deel van zijn bezigheden.

DOMPTEUR

Mocht u een huwelijk willen redden, gelieve Jort niet als ceremoniemeester, getuige of arbiter te noden. Helpt zelden. Hij is meer van de partijtjes van de zaak. Helaas kunnen uitreikingen, jubilea en gala-avonden onbehoorlijk langdradig zijn. Vandaar dat onze verslaggever zich zelden pro deo pra patria op dat soort soirées vertoont. Maar mocht u het spannend en plezant willen houden en toch tijdig uw gasten de deur weer uit willen werken, vraag dan of Jort zijn 13 cm bowtie voorbindt en voor an obscene amount of money de avond komt redden. Arrogant? Och, ervaring.

‘DOET U ONS
EEN SVEN KOCKELMANNETJE’

Behoefte aan een scherp één op één, waarbij de interviewer gasten, kijkers noch zichzelf spaart? Kan geregeld worden, want ergens diep in Jort huist een heuse Sven Kockelmann. Redactiemap grondig bestudeerd, even door de visagie, pochet in en… gaan! En zoals zijn boekingsbureau terecht noteert: ‘Welk onderwerp dan ook, er wordt veel gelachen’. Jort zet soms een uiterst geloofwaardige Sven Kockelmann neer, maar u kunt natuurlijk ook het origineel in huis halen. Houdt u nog wat geld over voor de borrel en bloemen ook! Klik hier voor Sven.

TARIEF & LEVERINGSVOORWAARDEN

Ten slotte. Heeft u zich ondanks alles tòch niet laten ontmoedigen Jort te engageren, dan is het nuttig 7xDo’s&don’ts. Op basis van zo’n duizend optredens, van grote theaters tot kleine gezelschappen, heeft hij samen met zijn strenge agent een checklist opgesteld die een evenement beter maken.

De centen moet u maar met Moneypenny aftikken, maar reken op een gage van €0 tot €12.500 per kunstje. Voor noodlijdende ondernemingen, deerniswekkende neringdoenden, overige pechvogels en vrolijke studentes kunt u de Weduwen & Wezenkorting-bedingen. Ook de publieke zaak maakt kans op korting, tenzij men vermoeiend policor lingo bezigt en van onze presentator tenminste een kleur- en genderswitch eist. In die gevallen agentschap graag door naar een zichzelf progressief achtende presentator à €3k inclusief kreukelig jasje en uitgestreken mening. (Alternatief: heeft u Martijn de Greve al eens geprobeerd?)